SAMSUN / BAFRA - Bafra Anadolu Lisesi

Nis

İlçe Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri tarafından öğrencilerimize "Organ Bağışı" hakkında bilgi verildi.Kendilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu konsorsiyum üyesi olarak İngilizce Öğretmenimiz Suzan CEBECİ ve 8 öğrencimiz yurt dışı hareketlilikte bulunacaklardır.

Hareketlilik öncesi Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği bilgilendirme toplantısına İngilizce Öğretmenimiz Suzan CEBECİ, Müdür Yardımcımız Mehmet ÖZSARI ve 8 başarılı öğrencimiz katılmışlardır. Toplantıya katılan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat AĞAR konuşmasını yaptıktan sonra öğrenci ve öğretmenlerimize yapacakları yurt dışı faaliyetlerinde başarılar dileyerek tebrik etti.

Biz de öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü: Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı’mızın kabul edilişi nedeniyle kutlanır. Türk Kurtuluş Savaşı'nın başlarında, İstiklâl Harbi'nin milli bir ruh içerisinde kazanılması imkânını sağlamak amacıyla Maarif Vekaleti, 1921'de bir güfte yarışması düzenlemiş, söz konusu yarışmaya toplam 724 şiir katılmıştır. Kazanan güfteye para ödülü konduğu için önce yarışmaya katılmak istemeyen Burdur milletvekili Mehmet Âkif Ersoy, Maarif Vekili Hamdullah Suphi'nin ısrarı üzerine, Ankara'daki Taceddin Dergahı'nda yazdığı ve İstiklal Harbi'ni verecek olan Türk Ordusu'na hitap ettiği şiirini yarışmaya koymuştur. Yapılan elemeler sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, bazı mebusların itirazlarına rağmen Mehmet Âkif'in yazdığı şiir coşkulu alkışlarla kabul edilmiştir. Mecliste İstiklâl Marşı'nı okuyan ilk kişi dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver olmuştur.

18 Mart Çanakkale Zaferinin Yıldönümü: Kahraman Mehmetçiğin 1915 yılında dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı destanın yıl dönümü nedeniyle kutlanmaktadır. Birinci Dünya Savaşında, Çanakkale’ye 490.000’e yakın askerle gelen işgalci kuvvetler, 300.000’den fazla kayıp verdi. Buna karşılık Türk Ordusunun 315.000 askerinin 250.000 tanesi şehit oldu. O tarihe kadar eşi görülmemiş bir cephe olan Çanakkale, sonucunda toplamda yarım milyondan fazla insan genç yaşta hayatını kaybetti.

KAYNAK :  https://www.ktb.gov.tr

Mrt

Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Öğretmenleri Cevdet ÖZTÜRK, Bünyamin ŞANA ve Salih YURTTAŞ nezaretinde 18.03.2024 Pazartesi günü 11-C ve 11-E sınıfı öğrencileriyle birlikte İlçemiz şehitliğine  "18 Mart Şehitler Günü  ve  Çanakkale Zaferi " kapsamında ziyaret gerçekleştirilmiştir.Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Bafra İlçe Müftülüğünün düzenlediği, konusu "Çanakkale Ruhu " olan resim yarışmasında, 11/C sınıfından Bengü Su AKYÜZ birincilik, 9 /D sınıfından  Eda GÜLTEKİN mansiyon aldı.Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca ortaokul ve liselerde yapılacak 2. dönem 1. yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıklar yayımlandı.

Millî Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavlara ilişkin örnek soru kitapçıkları, her sınıf düzeyinde hazırlanarak soruların çözüm videolarıyla beraber öğrencilerin erişimine açıldı.

Mrt

Emeği geçen kulüp öğretmenlerimizi ve öğrencilerini tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz konferans salonunda 12. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak üniversite tanıtım etkinliği yapıldı.Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Yeşilay Gönüllüsü öğretmen ve öğrencilerin de yer aldığı "Bağımlılıklar" konulu bilgilendirme sunumu yapıldı ve sonrasında farkındalık oluşturmak için okul bahçemizde pankart açıldı.Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Atasözleri ve Deyimleri Resimleme-Sergileme etkinliği.Emeği geçen Görsel Sanatlar öğretmenimiz Haliye YALTIRIK ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Şbt

Bafra Kuba Camii İmam Hatibi Hasan GÜLAL tarafından, Kudüs'ün bizim için önemi konulu seminer okulumuz konferans salonunda verildi.Semineri gerçekleştiren hocamıza ve onu dikkatle dinleyen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, yürüttükleri proje kapsamında okulumuz öğrencilerine sunum yaptılar.Kendilerine teşekkür ederiz.

Şbt

"Dün Başardılar Bugün Neden Olmasın?" projesi kapsamında Takiyüddin Bin Marufi 'nin hayatı ve eserlerinin anlatıldığı program, İlçe Kaymakamımız Sayın Cevdet ERTÜRKMEN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Ali KATİPOĞLU 'nun katılımıyla okul konferans salonumuzda 22.02.2024 tarihinde gerçekleşti.Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü tarafından 11.sınıflara yönelik, Bafra İlçe Müftüsü İbrahim MEMİŞ tarafından inançlar konusunda konferans verilmiştir.Kendilerine teşekkür ederiz.